Referenssit

Olemme omistautuneet tuottamaan tuloksia asiakkaidemme suojelemiseksi.

Katso Salgromin referenssit alta.

Oulun Energia

Oulun Energia

Voimakontti

Oulun Energian innovatiivinen ja moderni Voimakontti on suunniteltu käytettäväksi varavoimana suuremmissa tapahtumissa ja festivaaleilla sekä varmistamassa muun muassa teollisuuden sähkönsaantitarpeita, esimerkiksi juuri huoltoseisokkien tai rakennushankkeiden aikana. Voimakontin avulla sähkönjakelusta tulee helppoa ja tehokasta, myös haastavimmissa sovelluskohteissa ja olosuhteissa.

Voimakontti edustaa uusinta suunnittelutekniikkaa ja sisältää toiminnan turvaa- miseksi Salgrom Technologies Oy:n suunnitteleman ja toimittaman integroidun Salgromatic sammutusautomaatiojärjestelmän. Automatisoitu palontorjunta vie Voimakontin paloturvallisuuden täysin uudelle tasolle, jolloin sekä laitteistoa, että sen kuljetuskalustoa voidaan operoida korkeammalla tehoasteella. Tämä tuo merkittävää lisäturvaa myös lähiympäristölle, jossa Voimakontti on käytössä.

SAMMUTUSJÄRJESTELMÄLLÄ LISÄTURVAA

”Oulun Energian Juha Niemelä kertoo, että idea Voimakontista saatiin, kun meillä Oulun Energia Urakoinnissa alettiin miettiä mahdollista toteutusta helposti liikutettavasta ja nopeasti käyttöönotettavasta varavoima-aggregaatista. Pääsääntöisesti Voimakontti palvelee asiakkaitamme tehtaiden huoltoseisakkien aikana sähkönjakelun varmistamisessa, mutta joskus syntyy tilanteita, joissa varavoimaa kaivataan pikaisesti ja lyhyellä varoajalla, kun asiakkaan sähkönjakelussa on ilmennyt ongelmia. Päätimme suojata Voimakontin Salgromin sammutusautomaatiojärjestelmällä asiakkaidemme riskien minimoimiseksi. Voimakonttia käytetään usein asiakkaiden rakennusten läheisyydessä ja kontissa itsessään on aika mittava polttoainesäiliö.

”Oulun energian kokemukset paitsi Salgromatic-tuotteista, myös Salgromin toteutuspalvelusta ovat pelkästään positiivisia. Ratkaisu oli erittäin nopeasti suunniteltu ja asennettu sekä opastus laitteiston käyttöön yllätti positiivisesti vaivattomuudellaan ja helppoudellaan”

Conlog Group

Conlog Group

JÄRJESTELMÄALUSTAT

Conlog Group on Suomen johtava puolustus- ja turvallisuusalan erikoistuotteiden kehittäjä, suunnittelija, valmistaja ja modifioija, joka tunnetaan hyvin myös kansainvälisesti. Conlog tarjoaa tuotteilleen kattavat elinkaaripalvelut. Conlog Groupin muodostavat Conlog Oy ja Oy Morehouse Ltd. Yhtiössä työskentelee yhteensä noin 70 ammattilaista. Toiminnassa noudatetaan Bureau Veritas Certi- ficationin sertifioimia laadunhallintajärjestelmiä.

Conlog Oy:llä pitkäaikainen kokemus ja erikoisosaaminen korirakentamisesta ja ajoneuvojen varustelusta sekä puolustusvoimille että siviilikäyttöön. Suunnittelun sähtökohtana ovat aina asiakkaan tarpeet ja joustavana toimittajana pystymme toteuttamaan pienimmätkin tilaajan toivomat muutokset.

Vastaamme myös siitä, että ratkaisumme täyttävät muut viranomaismääräysten vaatimukset.

SAMMUTUSAUTOMAATIO LAAJALTI KÄYTÖSSÄ

”Conlog Oy on käyttänyt Salgromin sammutuslaitteistoja useiden vuosien ajan yli sadassa valmistamissamme puolustusvoimille toimitettavissa kontti pohjaisissa järjestelmäalustoissa. Salgromin tuotteita on käytetty joko kokonaisten järjestelmäkonttien palonsuojaamiseen tai konteissa olevien yksittäisten voimakoneiden palonsuojaamiseen.

Salgromin laitteistoihin ja niiden asennuksiin ovat kuuluneet viranomaismääräysten mukaiset tarkastukset ja standardien mukainen dokumentaatio. Conlog Oy on ollut tyytyväinen Salgromin palveluun, toimitusvarmuuteen ja laatuun kertoo Conlog Oy:n toimitusjohtaja Petri Kaarre”

Kalajoen kaupunki

Kalajoen kaupunki

IT- JA SÄHKÖTILAT

Kalajoki on Suomen kaupunki, joka sijaitsee Kalajoen suulla, Oulun Eteläisessä, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Kalajoki on Suomen monipuolisin merellinen lomakohde, jonka Hiekkasärkät on matkailukeskus, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden niin virkistäytymiseen kuin kokoustamiseen tai yritystapahtumille. Meri ja hiekkaranta ovat siivittäneet Kalajoen yhdeksi Suomen suosituimmista kesänviettopaikoista.

Kalajoen kaupunki on panostanut tärkeiden julkisten rakennustensa paloturvallisuuteen suojaamalla tärkeiden kohteiden haavoittuvat IT- ja sähkötilat kilpailukykyiseen hintaan ja hankkimalla nykyaikaisen sammutusjärjestelmän Salgromilta. Salgrom on suojannut sekä Kalajoen kaupungintalon että vastavalmistuneen Merenojan yhtenäiskoulun IT- ja sähkötilat.

AUTOMAATTISAMMUTUS PELASTAA PALJON

”Kalajoen kaupungin tekninen johtaja Marko Raiman kertoo, että kun kyse on koko kaupungin tietoliikenteestä tai 1000 oppilaan koulurakennuksesta, tehokas sammutus on avainasemassa, jotta isoilta vahingoilta vältytään. Raiman kertoo, että Salgromatic-järjestelmä vakuutti kaupungin kilpailukykyisellä hinnallaan ja tarkalla, täsmällisellä toimintatavallaan.

Sähkö- ja serveritilat ovat tiloja, joissa ei yleensä liikuta, joten niissä alkanut palo jää alkuvaiheessa helposti huomaamatta. Tarkka ja automaattinen sammutus pelastaa silloin paljon. Raimanin muistissa on vielä taannoinen Himangan jätevedenpuhdistamon palo, jossa laitos tuhoutui maan tasalle sähkökeskuspalon vuoksi. Siinäkin tapauksessa olisi ollut ehdottoman tärkeää, että palo olisi sammunut heti. Sähköpalot leviävät niin nopeasti, että siinä vaiheessa, kun ne huomataan, on jo liian myöhäistä.

Marko Raiman toteaa, että Kalajoen oli helppo päätyä Salgromin sammutusjärjestelmään toimittajana. Salgromatic järjestelmä on poikkeuksellisen näppärä asentaa. Se ei vaadi esimerkiksi erillisiä tiloja sammutinaineille. Raiman kehuu, että yhteistyö Salgromin kanssa sujui moitteettomasti. Järjestelmän toimitus ja asennus sujui täsmälleen sovitussa aikataulussa. Varsin vaivattomasti saatiin järjestelmä paikalle. Sovittu piti ja kaikki tapahtui ajallaan. Suosittelen lämmöllä tärkeisiin, haavoittuviin kohteisiin myös muille toimijoille”

Ekovilla

Ekovilla Oy

TUOTANNON PALOSUOJAUS

Ekovilla Oy on kotimainen yritys, joka on toiminut rakentamisen alalla yli 40 vuotta. Ekovilla on luotettava kumppani, alansa kärki ja hiilineutraalin eristämisen edelläkävijä. Ekovilla kuuluu EcoUp-kiertotalouskonserniin, joka tuottaa ekologisia tuotteita ja palveluja rakennusalalle ja kumppaneille. EcoUp-ratkaisujen lähtökohdat ovat hiilineutraalius, materiaalien uusiokäyttö ja energiatehokkuus.

EkoVilla Oy:n kaksi tehdasta Kuusankoskella tuottavat puhallus- ja levyvillaa puhtaista luonnonmukaisista materiaaleista, keräyspaperista ja -pahvista. Vuonna 2009 perustetun levyvillatehtaan toiminta on turvattu Salgromatic-palontorjunlajärjestelmällä.

PALONTORJUNTA UUDELLE TASOLLE

”Vuonna 2011 levyvillatehtaassa sattui tuhoisa palo, jonka jälkeen sen palontorjunta päätettiin nostaa täysin uudelle tasolle. Nyt tehtaan uuni sekä sähkötilat ovat suojattu Salgromin järjestelmillä. Oli helppo päätyä Salgromaticin palonilmaisu- ja laukaisuautomaatioon. Se on sprinklereihin verrattuna hyvin yksinkertainen; sammutuspatruunat kiinnitettiin uunin kylkiin Salgromin nerokkaasti suunnittelemalla läpivientiratkaisulla, sen sijaan, että olisi vedetty satoja metrejä sprinkleriputkia tai jouduttu miettimään, miten vesi suihkutettaisiin uuneihin turvallisesti, kertoo Ekovillan käyttöpäällikkö Jyrki Nieminen.

Syksyllä 2020 sammutusjärjestelmä pääsi tositoimiin, kun uunin jäähdytysyksikössä syttyi pölypalo. Salgromatic-järjestelmän nopean toiminnan ansiosta vahingot jäivät minimaalisiksi. Järjestelmä toimi juuri niin kun piti; kun uuniyksikköön sijoitettu erikoislämpöilmaisin havaitsi liian korkean lämpötilan, kaksi aerosolisammutusyksikköä laukesi, ja taltutti liekit nopeasti.

EkoVilla luottaa Salgromaticiin jatkossakin. Ekovillalla suunnitellaan nyt vuodesta 2011 asti toimineen sammutus- ja laukaisukeskuksen uusimista, joten siitä neuvotellaan Salgromin kanssa seuraavaksi. Ei ole tarpeen miettiä vaihtoehtoisia järjestelmiä tai ratkaisutoimittajaa, Nieminen toteaa”

Raumaster

RAUMASTER OY

DATATILOJEN PALOSUOJAUKSET

Raumaster Oy on raumalainen 1984 perustettu teollisuusalan yritys, joka valmistaa ja toimittaa suorituskykyisiä materiaalinkäsittelyjärjestelmiä puunjalostusteollisuudelle sekä energia- ja voimalaitoksille. Yritys työllistää noin 300 työntekijää ja sen liikevaihto on yli 150 miljoonaa euroa.

Raumasterin suomalainen puunjalostus- ja energiateollisuuden tekniikka on huippuluokkaa ja yhtiö on tunnettu edistyneiden materiaalinkäsittelyjärjestelmien ja -laitteiden toimittajana, jonka tavoitteena on pitkäaikaisten asiakassuhteiden tehokas ylläpito. Nykyään yhtiötä pidetään globaalina johtajana toimialallaan, joka pyrkii jatkuvasti varmistamaan tuotteidensa ja huoltopalveluidensa äärimmäisen luotettavuuden ja laadun, sekä korkeimpien standardien noudattamisen.

AUTOMAATTISTA PALOSUOJAA YHTIÖN DATATILOIHIN

”Raumaster oli kiinnittänyt erityistä huomiota omien tietojen säilyvyyteen ja niiden varmuuspalauttamiseen, koska tulipalon aiheuttamat keskeytykset datatilojen toiminnassa voivat johtaa laajoihin operatiivisiin häiriöihin sekä luonnollisesti merkittäviin taloudellisiin vahinkoihin.

Kyseisen ongelmamme ratkaisi Salgrom Technologies modulaarisella ja skaalautuvalla tekniikallaan, koska esimerkiksi kyseisiin tiloihin ei suunnitteluvaiheessa oltu varattu erillisiä tiloja perinteisille sammutusjärjestelmille, joten asennusten toteuttamiseen käytettävissä olevaa tilaa oli niukasti. Halusimme lisäksi järjestelmän, jonka elinkaarikustannukset ovat alhaiset. Näihin kaikkiin ratkaisu löytyi Salgromaticista, Juha Laine kertoo.

Salgromatic järjestelmän ylläpito- ja elinkaarikustanukset ovat alhaiset, koska laitteistot ovat käytännössä miltei huoltovapaat, sekä erittäin käyttöhuolettomat, kuten myös todella pitkäikäiset. Asiointi Salgromin kanssa kokonaisuudessaan oli helppoa, nopeaa ja asiantuntevaa toteaa Juha Laine”

Ficolo

Ficolo Oy

THE ROCK KONESALI PORISSA

Palon syttyessä – suojaa palvelusi. Tulipalo konesalissa voi aiheuttaa mittaamattomia vahinkoja, siksi sammutusjärjestelmä on yksi perusvaatimuksista. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää minkälainen järjestelmä konesalissa on.

Konesalin sammutusjärjestelmä on perusvaatimus – voihan tulipalo aiheuttaa mittaavia ja korjaamattomia vahinkoja. Konesalin infrastruktuurivalinnat voivat kertoa paljon palveluntuottajan kyvystä varmistaa asiakkaansa liiketoiminnan jatkuvuus. Valintojen perusteella voi arvioida, ovatko valinnat tehty ainoastaan minimivaatimusten täyttämiseksi tai suojaavatko ne ihmisten ja omaisuuden lisäksi myös palvelua. Asiantunteva konesalitarjoaja tietää miten ottaa kaikki tilanteet huomioon. Vaikka sammutusjärjestelmä on vain yksi osa konesali-infrastruktuuria, kokonaisuus konesalissa kaikkine järjestelmineen pitää ottaa huomioon sekä varmistaa kaikkien tekniikoiden yhteensopivuus.

Ficolo perustettiin 10 vuotta sitten. Vuonna 2020 Ficolo on yksi Suomen suurimmista konesalitoimijoista. Ficolo operoi neljää konesalia Suomessa. Ficolon palveluksessa on noin 40 henkilöä. Konesali- ja pilvipalveluiden markkina on muuttunut entistä monimuotoisemmaksi. On yksityistä ja julkista pilveä, core- ja edge-datakeskuksia sekä erilaisia hybridiratkaisuja. On useita tapoja hoitaa tietoliikenneyhteydet, tietoturva sekä datakeskusten fyysinen turvallisuus.

SALGROM OSANA KRIITTISTÄ TOIMINTAYMPÄRISTÖÄ

”Salgrom Technologies on vakiintunut yhdeksi Ficolon tärkeimmistä teknologiakumppaneista jo useamman vuoden ajan. Salgromin toimittamat herkät palonhavaitsemis- ja sammutusjärjestelmät ovat kiinteä osa kriittistä tuotantoympäristöä. Osa toimivaa yhteistyötä ovat myös toimitettujen ratkaisuiden huolto- ja ylläpitopalvelut sekä näihin liittyvät asiantuntijapalvelut.

Ficolo Oy on haastaja markkinoilla, jossa ovat mukana isot kansainväliset toimijat. Ficolon toimitusjohtaja ja perustaja Seppo Ihalainen kertoo, että asiakaslähtöisyyden lisäksi voidaan nopeudella, ketteryydellä sekä teknisesti kehittyneellä ratkaisulla erottua. Nämä tekijät ovat sellaisia mihin Ficolo omassa toiminnassaan pyrkii ja odottaa sitä myös kumppaneiltaan. Salgrom on tämän osalta malliesimerkki kumppanista”